Jonge, groene stad van Food

Dat is Ede, ruim 110.000 inwoners, centraal in het land tussen invloedrijke stedelijke netwerken. Goed bereikbaar via snelweg (A12 en A30) en trein. Ede blijft groeien. Het World Food Center, de nieuwe woon-, werk- en leefwijk Veluwse Poort en een nieuw intercitystation Ede-Wageningen maken van Ede een dynamische, ambitieuze en uitdagende stad.

KENNISAS EDE-WAGENINGEN

De KennisAs Ede-Wageningen is hét kennishart van agrofood in de regio FoodValley. Hier staan innovatie en kennisuitwisseling centraal. Gemeenten, bedrijven en instellingen werken samen aan betere, duurzamere en veiligere voedselproductie. De aanwezigheid van gerenommeerde onderwijsinstellingen zoals de Wageningen Universiteit en een grote diversiteit aan foodbedrijven, maakt de KennisAs tot een aantrekkelijk vestigingsgebied voor (inter)nationale bedrijven.

ede-3
ede-4

Wonen

Ede biedt de ideale mix tussen rust en bedrijvigheid. Bossen, heidevelden, zandverstuivingen en Het Nationale Park De Hoge Veluwe zorgen voor een groene woonomgeving. Het World Food Center, de nieuwe woon-, werk- en leefwijk Veluwse Poort, de Edesche Concertzaal en een nieuw intercitystation Ede-Wageningen maken van Ede een dynamische, ambitieuze en uitdagende stad. 

Studeren

In de inspirerende omgeving van de Kenniscampus Ede werken 12.000 studenten en scholieren aan hun toekomst. De Kenniscampus is beroeps- en praktijkgericht met goede doorstroommogelijkheden tussen de scholen, van ROC tot de beste Hogeschool van Nederland (de CHE). Samen met Wageningen UR ontstaat zo een breed aanbod van opleidingen op alle niveaus. 

ede-6

Goed wonen, werken en leven

Bossen, heidevelden, zandverstuivingen, omliggende dorpen en landelijk gebied met oude lanen en boerderijtjes. Kroonparels het Nationale Park de Hoge Veluwe en het Kröller-Müller Museum, met een omvangrijke Van Gogh-collectie.
Het is in Ede goed wonen, werken en leven.

Ondernemers in de vallei